Hauptseite  >  Hobby & Garten  >  Garten  >  Samen und Saatgut  >  Gemüse  >  Karmen Zwiebel Pflanzer wog 250 g
ausverkauft

Karmen Zwiebel Pflanzer wog 250 g

cibule obecná (Allium cepa / Cibula) - sazečka

Karmen Zwiebel Pflanzer wog 250 g
Unser Preis
1.34 EUR zuzüglich MwSt. 
Dieser Artikel ist nicht einzeln einzukaufen
Anzahlks
Die Frage an den VerkäuferPreisüberwachung bestellen
Aktueller Produktpreis ist 1.34 EUR miMwSt.
  Bekanntgeben, bis der Preis sank unter    EUR miMwSt.
  Jede Preisänderung bekanntgeben
Ihre E-Mail-Adresse  
Anfrage versenden
Der Name:
Die E- Mail:
Telefonnummer:
' '
Schreiben Sie den Code ab:
Die Frage :
Teile
Der Code:83682
Der Strichcode EAN:8594158403179
Hersteller:Seva - Flora s.r.o.
De Marke:Semo  (web)
Semo
Artikelbeschreibung
  • jarní
  • červená
  • kulovitý tvar
  • velmi dobrá skladovatelnost

Poloraná, Karmínově červená až fialová cibule ploše kulovitého tvaru. Dužnina je velmi jemná, bílá, pevná, s Karmínově červeným probarvením mezi jednotlivými suknicemi, výborné pikantní chuti. Velmi dobře skladovatelná odrůda, výnos a intenzita vybarvenosti je na světové úrovni. Vynikající salátová cibule vhodná především pro konzum v syrovém stavu. Při zpracování vyššími teplotami dochází k nežádoucí změně barvy.

Pro pěstování cibule jsou nejvhodnější středně těžké hlinitopísčité půdy v záhřevných polohách. Cibuli sazečku vysazujeme na záhon brzy z jara, kdy už nehrozí mrazy tak, aby konec krčku mírně vyčníval nad povrch záhonu. Na metr čtvereční vysazujeme 100 - 300 g cibulek ve sponu 20 x 8 až 10 cm. Cibule pěstované ze sazečky mají oproti přímo setým cibulím horší skladovatelnost, ale podstatně ranější sklizeň. V uzavřených polohách a ve vlhčím období vyžaduje cibule od poloviny června ochranu fungicidy proti plísni cibulové. Cibuli sklízíme, když je nať z poloviny rostlin polehlá a cibule mají žlutohnědou slupku. Dosoušíme na záhonech nebo na roštech.

Cibule obecná (Allium cepa) patří k základnímu koření. Je nepostradatelná v kuchyni při přípravě pokrmů. Jejím domovem je západní Asie – Afghánistán, Pákistán a Írán, kde se pěstovala už čtyři tisíce let před naším letopočtem.
Jakost a intenzita cibulové chuti závisí na obsahu sírových sloučenin v těkavých silicích (typu alliin, Allicin). Těkavé sirné složky způsobují podráždění sliznice a slzení. Cibule obsahuje řadu důležitých vitamínů, minerálů a jejich solí např. síru, fosfor, vápník, Železo, Zinek, mangan, jód, sodík, draslík, Magnesium, vápník, proVitamín A, vitamíny B1, B2, B3 a Vitamín C. Šťáva cibule obsahuje fytoncidy, látky s antibiotickými účinky. Smíchaná s Medem se užívá při nachlazení a bolestech v krku. Zelená nať pak se vyznačuje vysokým obsahem provitamínu A.

Kundenrezensionen
Es wurden keine Rezensionen gefunden.
Diskussion über den Artikel
Diskussion über: Karmen Zwiebel Pflanzer wog 250 g

Dieser Artikel wurde noch nicht diskutiert. Wenn Sie der erste sein wollen, dann klicken Sie auf knopf Kommentar hinzufügen

Artikelbeschreibung
Kundenrezensionen
  • jarní
  • červená
  • kulovitý tvar
  • velmi dobrá skladovatelnost

Poloraná, Karmínově červená až fialová cibule ploše kulovitého tvaru. Dužnina je velmi jemná, bílá, pevná, s Karmínově červeným probarvením mezi jednotlivými suknicemi, výborné pikantní chuti. Velmi dobře skladovatelná odrůda, výnos a intenzita vybarvenosti je na světové úrovni. Vynikající salátová cibule vhodná především pro konzum v syrovém stavu. Při zpracování vyššími teplotami dochází k nežádoucí změně barvy.

Pro pěstování cibule jsou nejvhodnější středně těžké hlinitopísčité půdy v záhřevných polohách. Cibuli sazečku vysazujeme na záhon brzy z jara, kdy už nehrozí mrazy tak, aby konec krčku mírně vyčníval nad povrch záhonu. Na metr čtvereční vysazujeme 100 - 300 g cibulek ve sponu 20 x 8 až 10 cm. Cibule pěstované ze sazečky mají oproti přímo setým cibulím horší skladovatelnost, ale podstatně ranější sklizeň. V uzavřených polohách a ve vlhčím období vyžaduje cibule od poloviny června ochranu fungicidy proti plísni cibulové. Cibuli sklízíme, když je nať z poloviny rostlin polehlá a cibule mají žlutohnědou slupku. Dosoušíme na záhonech nebo na roštech.

Cibule obecná (Allium cepa) patří k základnímu koření. Je nepostradatelná v kuchyni při přípravě pokrmů. Jejím domovem je západní Asie – Afghánistán, Pákistán a Írán, kde se pěstovala už čtyři tisíce let před naším letopočtem.
Jakost a intenzita cibulové chuti závisí na obsahu sírových sloučenin v těkavých silicích (typu alliin, Allicin). Těkavé sirné složky způsobují podráždění sliznice a slzení. Cibule obsahuje řadu důležitých vitamínů, minerálů a jejich solí např. síru, fosfor, vápník, Železo, Zinek, mangan, jód, sodík, draslík, Magnesium, vápník, proVitamín A, vitamíny B1, B2, B3 a Vitamín C. Šťáva cibule obsahuje fytoncidy, látky s antibiotickými účinky. Smíchaná s Medem se užívá při nachlazení a bolestech v krku. Zelená nať pak se vyznačuje vysokým obsahem provitamínu A.

Es wurden keine Rezensionen gefunden.


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ