>  Arginin

Arginin

Další názvy: 
Arginine
L-Arginin

Obecná charakteristika:

  • je to přirozeně se vyskytující aminokyselina
  • aminokyseliny jsou stavební bloky bílkovin
  • řadí se do tzv. semi-esenciálních aminokyselin, což jsou aminokyseliny, které si organismus za určitých podmínek nedokáže v dostatečném množství vyrobit sám, proto je nutné mu tyto aminokyseliny dodat např. vhodnou stravou
  • k těmto situacím dochází např. v období růstu, při zvýšené tělesné námaze v období nemoci apod.
  • v těle vzniká převážně v ledvinách, játrech a mozku
  • podávání aminokyseliny způsobuje vyplavení celého spektra hormonů - např. glukagonu, inzulinu a růstového hormonu
  • urychluje obnovu buněk, působí na spalování podkožního tuku a stimuluje imunitní systém, čehož se využívá při léčbě zranění, popálenin, doléčení poúrazových a pooperačních stavů
  • stabilizuje pH pokožky a zachovává její ochranný kyselý plášť
  • má antistatický účinek a zlepšuje toleranci vůči agresivnějším látkám v kosmetických přípravcích
  • bývá pokožkou velmi dobře snášen a je povolenou látkou v certifikované přírodní kosmetice

Kde ho najdeme:

  • kuřecí a krůtí vývar
  • kaviár
  • zelený hrášek
  • vaječný bílek
  • čokoláda
  • burské ořechy
  • obiloviny

Použití:

  • zubní pasty
  • ústní vody
  • pečující kosmetika


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ