Koloidní stříbro v kosmetice

Koloidní stříbro má silné antibakteriální a antiseptické účinky, proto jej rádi využíváme v naší kosmetice.

Skvělým produktem na spoustu kožních neduhů obsahující koloidní stříbro je Balcann dubová kůra gel, který blahodárně působí při hemoroidech a jeho účinky urychlují hojení a regeneraci postižené pokožky. Tento fakt oceníte i při aplikaci na štípance od hmyzu nebo na podrážděnou pokožku od sluníčka.

Dalšími produkty, které obsahují koloidní stříbro je náš nejprodávanější masážní gel Arthrocann, který přinese 100% úlevu namoženým a bolavým svalů, kloubům a zádům. A pro všechny, které trápí unavené, „těžké“ nohy nebo křečové žíly tu máme Varicann Q10 gel s koenzymem Q10 pro rychlou a účinnou péči.

Co koloidní stříbro je a jak to funguje?

Koloidní stříbro jsou mikročástice, které jsou menší než je velikost virů a bakterií. Dokážou tedy do nich vniknout a blokovat je. Nabízí se otázka, jak je možné, že když má stříbro takový účinek, že nezablokuje i ty dobré bakterie, které v těle chceme mít. Koloidní stříbro blokuje pouze tzv. bezkyslíkaté mikroorganismy, tedy ty, které ke svému životu nepotřebují kyslík, přátelské bakterie jsou z obliga. Mikročástice stříbra proniknou do nepřátelských patogenů (virů, bakterií, plísní…) a začnou rozkládat jejich enzymy, bez kterých nemohou být. K blokaci patogenů dochází během několika minut.

Další výhody koloidního stříbra:

  • antibiotické, antivirové a antimykotické účinky
  • působí protizánětlivě
  • usnadňuje hojení ran a jizviček
  • napomáhá regenerovat pleť a zmenšovat póry
  • snižuje vylučování kožního mazu
  • zklidňuje pokožku

Velikonoční symboly

Velikonoční zajíček

Velikonoční zajíček k nám doputoval z Německa. V bibli najdete zajíčka jako symbol skromnosti, pokory a chudoby, tedy křesťanství a Ježíše. Na mnoha obrazech mívá Panna Maria u nohou bílého zajíčka. Byl také symbolem zmrtvýchvstání, plodnosti a štěstí. Úkol schovávat dětem na zahradě velikonoční vajíčka dostal zřejmě proto, že i v přírodě se zajíci na jaře často zatoulali až do blízkosti lidí ve snaze najít kolem jejich příbytků potravu.

 

Velikonoční beránek

Symbol beránka byl velmi rozšířený již v předkřesťanské tradici v celé středomořské civilizaci, ovládané po tisíciletí pastevci. V hebrejské tradici symbolizovaly ovce Izraelitu jako člena „Božího stáda“, i židovský Bůh je označován za pastýře, který bere své ovce do náručí.

V křesťanské církvi se beránek stal symbolem Božího beránka, Krista a znázorňuje se s praporem vítězství. Spojení vidí křesťané také s původně židovskou tradicí svátků paschy, kdy se beránek zabíjel, na památku vyvedení Izraelitů z egyptského otroctví.

 

Jidáše a mazanec

Jidáše je sladké pečivo různých tvarů, pomazané medem. Jedlo se na Zelený čtvrtek a mělo připomínat provaz, na kterém se oběsil Jidáš.

Mazanec, jak ho známe dnes, sladké pečivo s rozinkami, se peče od 18. století. Má kulatý tvar připomínající slunce, kterého bude v dalších dnech přibývat. Na vršku se mazanec nařízl do kříže, připomínající ukřižování Krista.

 

Pomlázka a vajíčka

Tradice vyšlehání dívek a žen pomlázkou je známá asi od 14. století. Vyšlehaným má zajistit zdraví a krásu, dodat jim sílu a pružnost mladých proutků, omladit je: odtud zřejmě pochází sloveso pomladit a z toho pomlázka. Pomlázkou se označuje jak nástroj, tak i samotný akt vyšlehání či koleda. Pomlázka se plete ze svazku mladých proutků, který se na konci zdobí barevnými pentlemi.

Vejce je symbol nového života, naděje, plodnosti,  zrození, ale i smrti. Začátku a konce. V průběhu staletí se vytvořila řada pověr a obřadů. Vejce se přidávaly do základů nových domů, do hrobů, sloužila k léčbě i ochraně před různými nemocemi, k věštění a mnoho dalšího. Na Velikonoce se uvařená vejce (po 1. světové válce i vyfouklá vejce) různými technikami malují a zdobí. Říká se jim kraslice. Označení kraslice pro malované vejce se u nás začalo používat až koncem 19. století. Do té doby se malovaným vejcím říkalo podle techniky zdobení, např. vyškrabovaná vajíčka, malůvky, rejsky, straky, slaměnky, obtáčené, voblikaté. Zdobila se plná, vařená, převážně slepičí vejce, někdy i husí, holubí, od perliček. 

 

 

Co je Psyllium?

Co je Psyllium? Jak funguje? Jak se užívá?

Psyllium je velmi oblíbený produkt u našich zákazníků. Firma Dr. Popov jako jediná na trhu má již třicetileté zkušenosti s Psylliem. Jaké jsou jeho benefity pro naše zdraví při pravidelné konzumaci a jak ho užívat?

 V článku se dozvíte:
  • Co je psyllium?
  • Na co je psyllium?
  • Psyllium od Dr. Popova
  • Jak užívat psyllium

Co je psyllium?

Psyllium Dr. Popova je zdrojem naprosto jedinečné rozpustné vlákniny, která se získává z vyčištěných obalů jitrocele indického. Účinnost a kvalita psyllia se určuje podle jeho schopnosti bobtnat. Čím je tato schopnost menší, tím nižší může být účinnost psyllia v trávicím traktu.

Psyllium v trávicím traktu zvětšuje svůj objem – vykazuje totiž vysokou schopnost vázat vodu a vytvářet vazký gel, který pak pohlcuje nadbytečnou tekutinu a prostým bobtnáním (mechanickou silou jako píst) odsouvá z traktu škodlivé zplodiny.

Psyllium je čistě přírodní, je velmi stabilní, není nijak chemicky upravováno nebo modifikováno. Je přirozeně bezlepkové a je tedy velmi vhodné pro celiaky. Ocení ho ale také diabetici, vegani, vegetariáni, a příznivci low carb stravování. Není návykové.

Na co je psyllium?

  • VLÁKNINA – Psyllium představuje snadné a efektivní řešení, jak do těla dostat potřebné množství vlákniny nezbytné pro zdraví našich střev.
  • VYPRAZDŇOVÁNÍ – Vláknina napomáhá snadnému a zdravému vyprazdňování. Po smíchání s vodou vytváří bylinný gel, který změkčuje stolici, v případě mírného snížení tekutin ji může i zahustit.
  • DETOXIKACE – Detoxikuje organismus – mechanicky odsouvá z trávicího traktu odpadní látky.
  • STŘEVA – Prospívá střevnímu mikrobiomu, který je zodpovědný mj. za imunitu. Zvyšuje střevní mobilitu (posun potravy ve střevech).
  • TRÁVENÍ – Psyllium působí v celém TRÁVICÍM TRAKTU (žaludek, tenké i tlusté střevo). Podporuje trávení a zažívání, čistí střeva, která nedráždí.
  • HUBNUTÍ – Využívá se i při hubnutí tím, že v žaludku nabobtná, vyvolává pocity falešného zasycení, navíc neobsahuje téměř žádné kalorie.
  • CHOLESTEROL – Psyllium podporuje správný metabolismus tuků a cukrů, pomáhá udržovat zdravou hladinu cholesterolu.
  • VAŘENÍ A PEČENÍ – Psyllium se skvěle hodí také při vaření nebo pečení. Díky své neutrální chuti s ním lze zahustit pomazánky, polévky, přidává se i do těsta, jogurtu, pudingu, kaše či smoothie.

 

Psyllium od Dr. Popova

Dr. Popov nabízí nejširší sortiment produktů s originálním indickým psylliem na českém trhu:

  • SYPKÉ PODOBĚ – neochucené psyllium v různých gramážích i lehce ochucené psyllicoly.
  • PODOBĚ KAPSLÍ, které zaručují komfortnější užívání, bez nutnosti přípravy. Jsou tedy velmi vhodné na dovolenou, při cestování nebo pokud chcete užívat psyllium v práci. Kapsle mohou kromě vlákniny obsahovat i další složky, proto u Dr. Popova naleznete několik druhů kapslí pro široké použití:
    • Psyllium Dr. Popova PROBIO kapsle obsahují přátelské bakterie pro zdravou střevní mikroflóru 
    • Psyllium Dr. Popova SLIM kapsle obsahují spirulinu, extrakt ze zeleného čaje, garcinie a kopřivy pro efektivní hubnutí
    • Psyllium Dr. Popova DETOX kapsle určené pro intenzivní očistu těla – jsou obohacené o extrakt z kopřivy a ostropestřce a červenou řepu.
    • Psyllium Dr. Popova STOP CUKR obsahují navíc bylinné složky (extrakt z gymnemy lesní, skořice a smetanky lékařské) pro optimální hladinu cukru v krvi.
    • Psyllium Dr. Popova Trávení kapsle obsahují směs vysoce kvalitní rozpustné vlákniny, probiotických kvasinek a vybraných bylinných extraktů pro podporu trávení.

Jak užívat psyllium

Užívání je velice snadné a rychlé.

 
Rozpustné neochucené i ochucené psyllium

1-2 čajové lžičky stačí rozmíchat ve vodě a vypít, min. 250 ml tekutiny.

Maximální denní dávky Psyllia:

  • dospělý člověk – 5 čajových lžiček
  • těhotné ženy – 1 čajová lžička
  • kojící matky – 1,5 čajové lžičky
  • malé děti od 6 let – 1 čajová lžička, dbát na dostatečné zapíjení

Maximální denní dávka u dospělého je 5 čajových lžiček (1 čajová lžička=2,5 g). Množství lze rozdělit do několika denních dávek, které je třeba důkladně zapíjet.

 

Užívání vlákniny Psyllium Dr. Popova v kapslích

Stačí 2-3x denně užívat 2-3 kapsle a důkladně je zapít minimálně 250 ml vody. Maximální denní dávka je 9 kapslí.

Nelze užívat při náhlých (akutních) břišních příhodách – střevní neprůchodnosti, zánětu slepého střeva, zánětu pobřišnice, uskřinutí kýly, zánětu slinivky břišní.

Psyllium Dr. Popova je nutné užívat s odstupem minimálně 1 hodiny od ostatních léků a doplňků stravy.

 

Přivítejte jaro tvořením s dětmi!

 
Jaro je tady a s ním i nové inspirativní náměty na tvoření s dětmi! Tentokrát jsme si pro vás připravili jednoduchý návod na pestrobarevné ptáčky.
 
Atlas ptáků však nechejte zavřený a popusťte uzdu své fantazii. Jen tak totiž vzniknou originální ilustrace, jejichž tvorba děti rozhodně nadchne!
 
K vytvoření obrázku budete potřebovat pastelku nebo tužku, vodovky, štětec, kelímek s vodou, papír o větší gramáži, černý fineliner a špetku fantazie. Tak jdeme na to!
 
 
 
 
Na papír si pastelkou jemně nakreslete obrys, který budete následně vybarvovat vodovkami.
 
 
 
 
 
Pokud máte načrtnuto, vezměte štětec a tam, kde budete chtít mít plochu vybarvenou, papír dostatečně namočte.
 
 
 
Do mokrého podkladu začněte ihned malovat vodovými barvami. Stačí, když uděláte štětcem pár skvrn, které se díky navlhčenému podkladu rozpijí a vytvoří zajímavý vzor.
 
 
 
 
Barvy můžete mezi sebou libovolně míchat, ale dejte pozor, aby se vám nevytvořily špinavé odstíny.
 
 
 
 
Když budete mít vodovkovou malbu hotovou, nechte obrázek důkladně zaschnout.
 
 
 
 
Potom, co obrázek zcela zaschne, vezměte černý fineliner a zvýrazněte s ním obrysy ptáčka.
 
 
 
Za pomoci finelineru dodělejte všechny detaily, jako jsou oči, zobák nebo peří. Nezapomínejte, že ani v tomto kroku se fantazii meze nekladou.
 
 
 
Na konec dodělejte nožičky a máte hotovo!
 
 
 
 
Ilustraci ptáčka můžete následně vystřihnout, přilepit lepicí páskou na špejli a zapíchnout třeba do květináče. Příjemnou zábavu!

Jak vyčistit štětce na make-up

Udržování make-upu a kosmetických nástrojů čisté a hygienické je zásadní pro to, aby vaše pleť vypadala co nejlépe, a pravidelné čištění prodlužuje životnost štětců na make-up a dalších aplikátorů. Roztok vyčistí vaše štětce a zbaví je bakterií, které mohou způsobit pupínky a další kožní problémy.

Postup čištění:

  1. K bezpečnému čištění a dezinfekci štětců na make-up můžete použít směs jednoho dílu vody a jednoho dílu 3% peroxidu vodíku.
  2. Štětce na make-up a další aplikátory vložte do roztoku.
  3. Nechte je asi 10 minut nasáknout.
  4. Vymačkejte přebytečnou tekutinu a nechte štětce přes noc uschnout na vzduchu. 

Budete potřebovat:

  • 3% peroxid vodíku
  • vodu

Jak na domácí masáž zad?

Bolesti zad a šíje občas trápí snad každého. Odráží se v nich sedavý způsob života, přetěžování, špatné pohybové návyky, ale také stres a negativní emoce, které způsobují zatuhnutí svalů. Dopřát si proto s blízkou osobou vzájemnou masáž je jedna z nejlepších věcí, které pro sebe můžete udělat. A s naším návodem to navíc zvládne každý!


Hlavní pravidlo domácí masáže říká, že by měla být příjemná. Pro každého to pochopitelně znamená něco jiného, obecně ale platí, že čím má člověk vyvinutější svalovinu, tím větší tlak snese. Pokud tedy muž masíruje ženu, měl by na to jít spíše zlehka. Žena obvykle může trochu přitlačit, v zásadě ale platí, že pokud člověk není masér, pak žádný silný tlak není na místě.

Masírovaný by měl také aktivně spolupracovat – říci, co se mu líbí, co mu příjemné není, upozornit na zatuhlá místa, která žádají o trochu více pozornosti...

Teplo uvolňuje

Dalším důležitým pravidlem pro masáž je teplé prostředí – pokud je masírovanému zima, svaly jsou stažené a neuvolní se. Místnost by tedy měla být dobře vytopená, i kdyby z maséra kvůli tomu měl lít pot. Před vlastní masáží je navíc vhodné záda nahřát. Můžeme použít nahřátý ručník, skvělé jsou pak speciální polštářky plněné peckami, pohankou apod. které se nahřívají v mikrovlnce.

Při vlastní masáži je vhodné nechávat odkryté jen ty části těla, které masírujeme, a zbytek zakrýt velkými ručníky (jeden je vhodné dát i pod masírovaného). A pravidlo nejdůležitější: masážní emulzi či olej nikdy nelijeme přímo na záda. Její teplota je ve většině případů nižší než teplota těla, takže by to vyvolalo teplotní šok a stažení svalů. Vždy ji tedy napřed zahřejeme v dlaních.

 

Čím se masírovat?

Základem úspěšné masáže je kvalitní emulze, gel či olej. Nejenže zvyšuje pocitový prožitek z masáže, ale ještě navíc výrazně zvyšuje její účinnost.

Například ALPA gel HŘEBÍČEK je vhodný pro masáže kloubů, svalů a páteře. Kromě klasických éterických olejů typických pro francovkové výrobky je obohacen hřebíčkovou silicí. Díky tomu je vhodný k utlumení svalových a revmatických bolestí a má výrazné regenerační účinky.

Vhodný je také ALPA krém – masážní s vysokým obsahem minerálního oleje, který vytváří na povrchu pokožky kluzký film, který zaručuje možnost dlouhodobé sportovní, léčebné masáže i automasáže bez nepříjemného tření. Přináší okamžitý a dlouhodobý pocit uvolnění a osvěžení.


Pár důležitých tipů

Masážní lehátko není běžným vybavením domácnosti, obvykle je tedy třeba využít postel či pohovku. Ty jsou ale pro masírovaní ve stoje příliš nízké, masér se u nich musí hrbit, což zase nesvědčí jeho zádům. Proto je lepší, když si masírovanému sedne na nohy.

Běžným postupem bývá masírovat nejprve jednu polovinu zad a poté se přesunout na druhou. Zatímco profesionální maséři mají zažitý přesný sled hmatů, takže věnují oběma stranám stejnou pozornost, amatéři obvykle důkladně prohnětou první polovinu a druhé věnují pozornosti o poznání méně. Pravidelné střídání stran po několika hmatech je tedy lepší volba.

Platí také zásada, že masírujeme vždy svaly, nikoliv kosti – vyhýbáme se tedy páteři, netlačíme na žebra, ani nepřejíždíme hrany lopatek. Hmaty vedeme vždy po směru vláken, nikoliv přes ně (v takovém případě cítíme přeskakování).

Není také potřeba vymýšlet a řešit žádné speciální hmaty, stačí pár základních. Snažíme se, aby byly spíše delší, plynulé – neměli bychom rýt prsty na jednom místě, ani při nich zásadním způsobem měnit tlak.

Držíme se zásady, že nejprve provádíme dlouhé hmaty na co největší ploše s použitím celé plochy dlaní, postupně začneme působit čím dál více lokálněji a používáme více prsty či hrany dlaní, a nakonec se zase vracíme k dlouhým hmatům.

Kromě vlastních zad a popřípadě šíje se věnujeme i hýždím – ty bývají často velmi stažené, a jejich masáž má proto výrazný uvolňující účinek.

 

Postup krok za krokem

  • Začneme dlouhými hmaty, můžeme na obou polovinách zad najednou. Dlaněmi obkroužíme hýždě, pak je vedeme podél páteře vzhůru až k hlavě, pak se vrátíme kousíček zpět a pokračujeme směrem k ramenům, která obkroužíme. To několikrát zopakujeme.

  • Hýždě důkladně prohněteme krouživými pohyby spodní hranou dlaně (zde můžeme trochu přitlačit) nebo i klouby prstů. Malými kroužky pomocí prstů pak můžeme promasírovat horní část hýždí podél okraje pánve (pozor, některé body mohou být velmi citlivé).

  • Svaly podél páteře lze masírovat kroužky či vlnovkami spodní nebo malíkovou hranou dlaně, postupujeme vždy zdola nahoru. Pak použijeme palce, kterými provádíme rovněž krouživé pohyby, ale v menším rozsahu. Zvláště ztuhlým místům se věnujeme důkladněji.

  • Můžeme masírovanému dát ruku za záda, přidržet ji a promasírovat svaly pod lopatkou, která se tímto nadzvedne. To však provádíme velmi opatrně.

  • Trapézové svaly (na šíji) masírujeme vidlicí z palce a ukazováčku, a poté opět prsty.

A co nakonec?

Když masáž skončíme, měli bychom masírovaného zakrýt ručníkem (nebo i dekou) a nechat ještě minimálně deset minut relaxovat, aby mohl účinek masáže doznít.

Proč pleť strádá?

Období plesů dává zabrat především pleti. Jak minimalizovat škody?

 

Plesy a večírky jsou v plném proudu, a s tím jde ruku v ruce nápor pro naši pleť. Abychom po prohýřené noci nevypadali tak unaveně, jako se cítíme a vyhnuli se tvorbě nedostatků, především černým tečkám, zaníceným pupínkům a ztrátě přirozeného jasu, musíme myslet na správnou péči o pleť. A tou je kromě hydratace také její důkladné odlíčení.  

 

Proč pleť strádá?

 

Zatímco my se během večírků veselíme, pleť už tolik šťastná není. Čelí totiž třem nejnáročnějším zkouškám: alkoholu, nedostatku spánku a výraznějšímu líčení. Pojďme se na všechny tři podívat víc zblízka:

 

Alkohol – mezi jeho účinky patří nejen omámení smyslů, ale také odvodnění, což způsobuje dehydrataci pleti. Nedostatek vláhy pak vede k otokům, protože organismus začne v panice zadržovat vodu (ano, i to je důvod váčků pod očima). Navíc v těle vyvolává zánět (ty cukry!), což podporuje vznik a šíření akné.

 

Nedostatek spánku – málo spánku znamená pro pleť méně času k přirozené regeneraci. Také je narušena tvorba melatoninu, kterému se přezdívá hormon mládí. Během spánku navíc dochází k útlumu produkce stresového hormonu kortizolu, a pokud nespíte dostatečně, kortizol dál koluje tělem a má vliv na stárnutí i tvorbu nedostatků.

Make-up – přestože nám v první chvíli dopomůže ke kráse, z dlouhodobého hlediska může make-up zajistit pravý opak. Tedy pokud o pleť správně nepečujete. Pokožku totiž přikryje jako poklička, což je na jednu stranu dobře (chrání ji tak před vnějšími vlivy), na druhou stranu špatně (zadržuje vše, co pod ním je, tedy i nečistoty způsobující např. akné). Proto je tak důležité pleť vždy důkladně odlíčit a vyčistit.

 

Jak navrátit pleti rovnováhu?

 

Pokud se nechcete alkoholu vzdát, ani odejít z párty před půlnocí jako Popelka, dopřejte své pleti druhý den hydratační nebo detoxikační masku a naordinujte si dostatek vody a pár hodin odpočinku. Pokožka se poměrně rychle vrátí do svého původního režimu. Na co ale nikdy nezapomínejte, a to ani když se domů vrátíte za doprovodu cvrlikání ptáků, je její důkladné odlíčení.

 

Odličování jako alfa a omega při plesovém líčení

 

Pro ideální odlíčení výrazného make-upu naneste na vatový tamponek trochu odličovacího mléka a z pleti setřete make-up a řasenku, načež tvář opláchněte vodou a důkladně vyčistěte pomocí cleanseru. Kromě kvalitní kosmetiky se vám budou hodit vatové tamponky BEL. Vybrat si můžete klasické, extra jemné a nadýchané BEL Cosmetic, které jsou vhodné pro každodenní používání. Jejich povrch na kůži neškrábe a netřepí se. Unikátní kombinace bavlny a mikrovlákna zaručí rychlé a důkladné odlíčení již v jednom tahu. Značka má v nabídce kromě klasických extra jemných podušek BEL Cosmetics i tamponky BEL Nature, které jsou vyrobeny ze 100% certifikované organické bavlny, při jejíž výrobě nejsou použity žádné chemikálie. Díky tomu jsou vhodné i pro velmi citlivou pokožku a splňují nejpřísnější certifikaci bio bavlny GOTS. Nejjemnější variantou jsou pak produkty BEL Premium, ideální i pro citlivou pleť. Speciální struktura povrchu odličovacích podušek s mikrovláknem umožňuje obzvlášť důkladné čištění a pečující složky aloe vera a provitamín B5 budou vaši pleť hýčkat. Vybrat si tedy můžete nejlepší variantu pro odlíčení své pleti a dopřát jí ideální péči po náročném dni.

Objevte sílu čajů

Objevte sílu čajů: 10 nejzdravějších čajů

Pokud jste doteď nebyli moc velkými příznivci pití čaje, udělejte si chvilku na přečtení následujícího článku a najděte si svého čajového favorita. Některé druhy čajů mají až zázračné účinky na zdraví. Vhodným výběrem čaje můžete např. snížit zánětlivost, krevní tlak nebo LDL cholesterol a zabránit oxidačnímu stresu.

Pakliže v čaji hledáte stejně jako v kávě spíše stimulační účinek, pak se budete divit, ale existují čaje, které dokáží nabudit ještě mnohem víc než káva a taky na delší dobu. Některé jsou známé i pro svůj tuk spalující účinek (yerba).

1) Zelený čaj

Zelený čaj je považován za jeden z nejzdravějších čajů, protože obsahuje spoustu antioxidantů a katechinů, včetně EGCG neboli epigallocatechin gallate. Poslední výzkumy ukazují, že tento katechin může významně přispět k ochraně zdraví srdce. Konkrétně přispívá ke snížení zánětu a zlepšení krevního oběhuPravidelné pití zeleného čaje pomáhá snížit riziko srdečních chorob a mimo jiné má zelený čaj protizánětlivé vlastnosti. Dále pomáhá snižovat krevní tlak a LDL cholesterol. Zelený čaj bývá často spojován s redukčními dietami, protože urychluje metabolismus. Studie rovněž ukázaly, že zelený čaj může zabránit rozvoji některým typům rakovinových buněk.

2) Bílý čaj

Bílý čaj patří mezi nejméně zpracované čaje. Jeho listy si udržují přirozený zelený odstín, protože listy jsou ihned po sklizni sušeny na slunci. Ve srovnání s jinými čaji má bílý čaj méně kofeinu. Mimo jiné obsahuje bílý čaj antioxidanty, které pomáhají snižovat inzulínovou rezistenci a mohou regulovat hladinu cukru v krvi.

3) Oolong

Oolong je částečně fermentovaný čaj. Čajové lístky jsou ihned po sklizni a usušení podstoupeny oxidaci. Výsledkem různých úrovní oxidace je příjemně sladké aroma. Oolong obsahuje antioxidanty, vitamíny a minerály a to zejména vápník, mangan, měď, karoten a selen. Z vitamínů to je především vitamín A, B, C, E a K. Kromě toho je bohatým zdrojem kyseliny listové. Díky velkému množství antioxidantů pomáhá Oolong odstraňovat z těla volné radikály a díky obsahu flavonoidů pomáhá snižovat zánět a má antimikrobiální vlastnosti.

4) Černý čaj 

Černý čaj je podobně jako zelený čaj známý svými pozitivními účinky na zdraví. Ze všech čajů má největší obsah kofeinu, takže může sloužit jako náhrada za kávu. Černý čaj obsahuje aminokyselinu nazývanou L-theanin, která pomáhá zpomalit vstřebávání kofeinu a tím prodlužuje dobu přísunu energie. Výzkumy ukazují, že tři šálky denně můžou snížit riziko srdečních chorobČerný čaj také obsahuje polyfenoly, které napomáhají k lepšímu trávení.

5) Pu-Erh 

Pu-erh je kromě svých pozitivních účinků na zdraví známý svou silně sladkou chutí s dřevitými tóny. Pu-Erh obsahuje antioxidanty, které pomáhají z těla odvádět volné radikály, působí detoxikačně a zabraňuje oxidačnímu stresu. Oxidační stres je spojen s řadou onemocnění od předčasného stárnutí a dokonce s rozvojem Alzheimerovy choroby. 

6) Rooibos 

Rooibos je jihoafrický nápoj vyrobený z listů keře nazývaného Čajovec kapský. Čajové lístky při zpracování prochází procesem fermentace, který rooibosu zajišťuje jeho typickou červenohnědou barvu a výraznou nasládlou chuť. Výzkumy ukazují, že Rooibos obsahuje antioxidanty, které snižují oxidační stres a pomáhají chránit játra.

7) Yerba maté 

Yerba maté je čaj vyrobený z lístků a větviček rostliny Ilex paraguariensis, tedy cesmíny paraguayské. Yerba maté se popíjí tradičním způsobem z nádoby zvané kalabasa pomocí bombilly (brčka), která slouží jako filtr. Yerba je bohatá na antioxidanty a živiny. Obsah antioxidantů je u yerby maté dokonce větší než u zeleného čaje. Dále obsahuje xantiny, saponiny, polyfenoly. Jednou z hlavních předností yerby jsou její povzbuzující účinky a to bez projevů nervozity, jako tomu může být u kávy. Kromě přísunu energie zároveň zvyšuje i mentální výkonnost. Mimo jiné yerba maté pomáhá předcházet infekcím bakteriemi, parazity,houbami, snižuje hladinu cukru v krvi a je vhodná v redukčním období, protože snižuje chuť k jídlu a urychluje metabolismus. Kromě výše zvýšených látek obsahuje vitamín C a E a z minerálních látek je to selen a zinek a tím yerba posiluje imunitní systém.

8) Ibiškový čaj 

Ibiškový čaj je vyroben z květů Ibišku, které se pěstují do jejich purpurového odstínu. Chutí je podobný brusinkám. Studie ukazují, že Ibišek vykazuje protinádorové vlastnosti. Ibiškový čaj se také může pochlubit příznivými účinky na zdraví srdce a to díky svým antioxidačním a protizánětlivým vlastnostem.

9) Heřmánkový čaj

Heřmánkový čaj je připravován z rostliny Heřmánku pravého, který je známý pro své uklidňující účinky. Největším přínosem pro zdraví jsou zejména právě jeho uklidňující účinky, které zlepšují spánek a zároveň prodlužují čas strávený v hlubokých cyklech spánku.

10) Mátový čaj

Mátový čaj je asi nejznámějším čajem na trávicí obtíže, máta peprná totiž pomáhá zmírnit zánět a podrážděný žaludek. Mimo to má také analgetické vlastnosti, takže ulevuje od bolesti. Mezi významné látky v mátovém čaji patří fenolové sloučeniny, jako je kyselina rosmarinová a flavonoidy.

Všechny čaje jsou plné antioxidantů, polyfenolů, katechinů a dalších látek, které příznivě působí na zdraví. Pití čaje může pomoci snížit hladinu cholesterolu, zvýšit energii a podpořit imunitní systém.

Knihy, které s dětmi mluví

Edice Kouzelné čtení je mezi dětskými čtenáři velice oblíbená. Na jakém principu vlastně funguje a co všechno je potřeba si pořídit, aby z ní měl člověk patřičný požitek? A jaké jsou její výhody oproti audioknihám?

 

Dětem se dají vymýšlet vlastní příběhy a společně s nimi tak trénovat fantazii. Nebo můžete vsadit na příběhy ověřené časem a zvolit pohádky od renomovaných autorů. Co když ale na čtení pohádek z klasických knížek nezbývá dost času? 

 

Éra častých home-officů sice umožňuje kombinovat práci s rodičovskými povinnostmi, ale nikdo už nemluví o tom, co vám to v hlavě udělá za guláš. Občas je jednoduše fajn se chvíli zasoustředit. Existují samozřejmě ještě audioknihy, tedy knihy načtené nějakým hercem či herečkou. Nevýhodou ale je, že při jejich poslechu zůstává dítě naprosto pasivní. Nepřichází do žádné interakce s příběhem a stručně řečeno mu nezbývá nic jiného než jen poslouchat. A tím pádem po krátké chvíli hrozí, že se začne nudit.

 

Knihy z edice Kouzelné čtení můžete číst a prohlížet jako obyčejnou knihu. Díky speciální tužce ale umožňují čtenářům nejen poslech nahraných audiostop, ale především dítě do svého obsahu aktivně zapojí.

 

A jak to vlastně funguje?

Každá strana knihy z edice Kouzelné čtení je pokryta speciálním potiskem. K jeho dešifrování a převedení do zvukových stop potřebujete elektronickou tužku. Pak už jen stačí dotknout se tužkou daného místa v knize a tužka začne mluvit. Knihy obsahují více vrstev zvukového obsahu od obecných informací přes podrobnosti až po kvízové otázky a úkoly. Že jsme na vás vysypali moc informací? Nebojte, pokud jste to teď nepochopili, na začátku každé zvukové knihy je podrobný návod. 

 

A pak už stačí svěřit knihu a elektronickou tužku do rukou dítěte a sledovat, co se bude dít. Děti se obvykle vydávají na cestu do neprobádaných zákoutí Kouzelného čtení směle, vybavené mluvící tužkou místo rytířského meče. Není se čeho bát. Metoda pokus–omyl je v tomto případě naprosto bezpečná a hrozí snad jedině to, že budete muset elektronické tužce dobít baterii.

Od Karkulky po Bibli

Jsou pohádky, které k dětství neodmyslitelně patří a znají je všechny české děti napříč generacemi. Smolíček, Karkulka, Budulínek a samozřejmě i Jeníček s Mařenkou – přesně takovou základní pohádkovou výbavu vašemu dítěti poskytne kniha Pohádky na dobrou noc. Obsahuje osm klasických pohádkových příběhů, kterými se vine červené klubko. Podle něj mohou děti snáz převyprávět pohádkový příběh ve správném pořadí, aniž by při tom doslova ztratily nit. Kniha na děti promlouvá příjemnými hlasy Zlaty Adamovské a Petra Štěpánka, jako hlasový a herecký vzor by si tak nemohly přát nikoho povolanějšího. U žádné pohádky samozřejmě nechybí ani kvíz na ověření pozornosti malých čtenářů.

 

Mami, kdo je to Ježíš? Kde se vzal Starý zákon a proč slavíme Velikonoce? Ano, i s těmito otázkami vám pomůže kouzelná tužka. Zkuste poutavě napsané Biblické příběhy doplněné hravým obsahem a interaktivním kvízem. Pokud má vaše dítě slabost pro komiksy, zkuste Partu pac, první komiks v Kouzelném čtení a rovnou od předního autora komiksů Petra Kopla. Příběh si čtenáři mohou přečíst svým tempem nebo si jej rovnou poslechnout celý a vychutnat si tak výborně připravené scénické podkresy a znělku. 

Vařila myšička

Skvěle se mluvicí knihy Albi osvědčily také pro učení říkanek a písniček. Memorování vyžaduje neustálé opakování, a kdo to zažil se svými dětmi, tak ví, že se to občas prostě NEDÁ. Ne vždycky mají rodiče energii donekonečna opakovat svým ratolestem novou říkanku. Kouzelné čtení toto jistí za vás! Tužka se přehráváním nijak neopotřebovává a dítě si tak může poslechnout zvukový záznam klidně i stokrát za den. K tužce navíc můžete přes bluetooth připojit sluchátka a voilà – vaše chvilka klidu je na světě. Třeba říkanka Vařila myšička kašičku – tu se díky knize Lidové říkanky vaše dítko naučí samo. Společně ji pak můžete doplnit o typické šimrání prstíkem v dlani. 

 

Kouzelné čtení může být hodně efektivní pomocník. Na rozdíl od jiných knih děti na první pohled neodradí záplava písmenek a na rozdíl od klasických audiopohádek zase nehrozí usínání při jejich pasivním poslechu. Ovládání je naprosto intuitivní a natolik snadné, aby je zvládnul doslova prcek. Tak směle do toho. Kromě knihy a elektronické tužky totiž nepotřebujete nic než vlastní zvídavost!

 

 

12345...78
VDM- Drogerie

VMD Drogerie

Jsme ryze česká společnost, první obchod jsme otevřeli 13.dubna 1991 ve Veselí nad Moravou.

Zkratka VMD znamená činnost, kterou se zabýváme.
VELKOOBCHOD, MALOOBCHOD, DROGERIE.

Našim nabízeným sortimentem jsou parfémy, kosmetika, drogerie, drogistické zboží, hygienické prostředky, dárkový sortiment, čisticí a úklidové prostředky, průmyslová chemie, hnojva a postřiky, autokosmetika, malířské a natěračské hmoty. Prodáváme přes eshop, maloobchodně a velkoobchodně. Nakupujeme přímo od výrobců. Díky uzavřeným smlouvám s výrobci na přímé dodávky garantujeme mimořádně příznivé ceny.

Krédo naší firmy je: NÁŠ ZÁKAZNÍK NÁŠ PÁN. TRVALÉ POSKYTOVÁNÍ KVALITNÍCH SLUŽEB PRO SPOKOJENOST ZÁKAZNÍKŮ.

Mehr über uns
Aktionsprospekt
Warum sollten Sie bei uns ein kaufen?

Proč nakupovat u VMD Drogerie

  • 1. Jsme česká firma, specialisté na drogerii, kterou prodáváme od roku 1991. 
  • 2. Provozujeme velkoobchod drogerie, maloobchod a eshop.
  • 3. Máme pro vás nejlepší ceny a originální značkové zboží s garancí kvality.
  • 4. Nabízíme časově omezené slevy, akční slevy a měsíční letákové slevy.  
  • 5. Česká kosmetika má u nás větší prostor než v zahraničních řetězcích. 
  • 6. Garance vrácení nerozbaleného, nepoškozeného zboží je samozřejmostí.
  • 7. Poštovné nad 3 000 Kč do 30 kg ZDARMA (pro registrované zákazníky).
  • 8. Osobní odběry v síti našich kamenných prodejnách.  

 

Mehr über uns
NEWSLETTER
Bliebte KategorienTentoThierry MuglerAdidas®ALPA® Aviril®DermacolDomestosJelen®Nivea®Savo®WoodWick®


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ