Glukóza (Glucose)
Další názvy:
α-D-Glucopyranose
Glucosum anhydricum
Dextrose
Saccharum amylaceum
Co je glukóza?
- patří do skupiny polyolů
- je to jednoduchý cukr rostlinného původu používaný jako zdroj energie živými buňkami
- získává se enzymatickou hydrolýzou bramborového škrobu, kukuřice, ovsa, pšenice nebo manioku
- bývá k dostání ve formě bílého krystalického prášku s různou velikostí částic nebo jako sirup světle žluté barvy
- používá se v potravinářském průmyslu jako přírodní sladidlo, ale také v kosmetice jako efektivní zahušťovadlo
- působí jako zvlhčující prostředek a napomáhá udržovat zdravě hydratovanou pleť
- zpomaluje stárnutí pleti, přispívá k její regeneraci
- nevykazuje kožní dráždivost, je dobře snášená
- nepůsobí jako alergen a je součástí přírodní kosmetiky
Použití:
- tělová mléka
- šampony
- pleťové vody
- oční sér
- přípravky pro suchou a stárnoucí pleť