Hauptseite  >  Marke - HiPP
Wir bieten nur Artikel an, die wir auf Lager haben

HiPP

Jako průkopník ekologického zemědělství musel Claus Hipp pro zvýšení povědomí mnoho vykonat. Společnost HiPP je největším zpracovatelem BIO surovin na celém světě.

1899: Vznik velké myšlenky
V druhé polovině 19. století dědeček Joseph Hipp (1867–1926), který pocházel z Günzburgu na Dunaji, pracoval v cukrárně a prodejně svíček v Pfaffenhofenu – v obchodě, který později sám převzal.

V roce 1897 se Joseph Hipp oženil s Marií Ostermayerovou, ženou z Pfaffenhofenu, a společně tak položili základy rodiny s mnoha dětmi. Po narození dcery v roce 1898 se v následujícím roce narodila dvojčata, která měla problémy s výživou. Matka měla potíže s kojením, a proto musel jejich otec začít  řešit tyto výživové starosti.

Pro něj, kreativního cukráře, to nebylo až tak těžké. Pekl suchary a vyráběl si svou vlastní sucharovou moučku. Sucharovou moučkou obohacoval mléko, které bylo pak mnohem sytější. Dvojčata žila a prospívala stejně dobře jako dalších pět dětí!

1901: První výrobek
Zvěsti o úspěchu dětské sucharové moučky, kterou Maria Hipp samozřejmě také prodávala v rodinném obchodě, se brzy rozšířily a na počátku 20. století již Joseph Hipp zásoboval řadu kolegů cukrářů. Tak zcela mimochodem cukrárna přerostla v malou továrnu na dětskou sucharovou moučku J. Hippa, která se pak v celých následujících desetiletích prodávala v dobře známém žlutočerném balení.

Jeden ze synů zakladatele, Georg Hipp ml. (1905–1967), byl velmi aktivní při propagaci sucharové moučky. Jako 16 letý ji začal podomním způsobem prodávat v Mnichově a brzy mu byl podnik rodičů příliš malý.

Z toho důvodu Georg Hipp založil v roce 1932 v Pfaffenhofenu svou vlastní společnost.

1960: Dětské příkrmy ve skleničce
Poprvé se v Německu dětská výživa vyráběla a nabízela průmyslově.

Sucharová moučka pro děti byla pak v nabídce na německém trhu až do 70. let minulého století.

Uprostřed 20. století se Georg Hipp rozhodl vyrábět příkrmy průmyslově podle amerického modelu. V letech 1957–1958 byly na trh uvedeny čtyři výrobky -  dva druhy zeleninových příkrmů a dvě menu.

Brzy (1959–1960) se balení změnilo z plechovek na mnohem praktičtější a hygieničtější skleničky.

Sortiment výrobků HiPP se stále rozrůstal: Od šťáv až po zeleninové, ovocné, zeleninovo-masové a masové příkrmy, přes dětské dezerty k dětským menu a obilným ovocným kaším.

1956: Průkopník v ekologickém zemědělství
Současně s první průmyslovou výrobou dětské výživy začal v roce 1956 Georg Hipp pěstovat ovoce a zeleninu v přirozených půdních podmínkách a bez použití chemikálií. Poháněn ideou švýcarského průkopníka, Dr. Hanse Müllera, zakladatele ekologického zemědělství, měl jeden jasný cíl: Vyrábět zdravou a chutnou kojeneckou výživu z BIO surovin.

Rodinná farma v Ehrensbergu nedaleko Pfaffenhofenu pak přešla na ekologickou produkci. Syn Claus a jeho dva bratři, Georg a Paulus, převzali v roce 1967 vedení a dále krok za krokem rozvíjeli myšlenku ekologického zemědělství.

Jako skutečný průkopník ekologického zemědělství cestoval Claus Hipp sám od farmáře k farmáři a zabýval se obtížným úkolem zvyšování povědomí o formách ekologického přístupu. Postupně se mu podařilo přesvědčit farmáře o svém nápadu a dokázal vybudovat síť ekologických zemědělských dodavatelů.

Dr. Hans Müller: Duchovní otec ekologického zemědělství
Dr. Hans Müller se narodil v roce 1892 v kantonu Bern. Zde vyrůstal spolu se šesti sourozenci na farmě v údolí Emmental. Až do počátku 30. let minulého století pracoval Müller jako učitel. Zkušenosti s neutěšenou situací farmářských rodin, a s tím souvisejícími sociálními problémy, ho přiměly k rozhodnutí věnovat se politice.

Během své politické činnosti, která zahrnovala 19 let v Národním shromáždění, došel Dr. Hans Müller k přesvědčení, že základní otázky venkovské existence nelze řešit na politické úrovni, ale že si musejí farmáři pomoci sami.

Zaměřoval se zejména na malé farmáře a na to, jak zajistit jejich živobytí. Jednu z možností venkovské svépomoci viděl Dr. Hans Müller v odmítnutí konvenčního zemědělství, ve snižování nákladů a zachování  přirozeného  života v půdě, stejně jako v produkci vysoce kvalitních potravin.

Spolu se svou ženou, Dr. Marií Müllerovou, a lékařem, bakteriologem a půdoznalcem, Dr. Hansem Peterem Ruschem, vyvinul metodu ekologického pěstování.

V tomto tříčlenném týmu se Dr. Hans Müller ujal úkolu zavedení vědeckých inovací otestovaných jeho ženou a výsledků Ruschova bakteriologického bádání do zemědělské praxe.

Svojí novou metodou vnesli nový impulz nejen do švýcarského zemědělství. Podobně jako biodynamická metoda, kterou rovněž ve Švýcarsku vyvinul Rudolf Steiner, rozšířilo se i ekologické zemědělství do dalších zemí.

Parameter-Suche:
Ordnen nach
Anzahl
Es wurden keine Artikel gefunden
NEWSLETTER


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ