>  Keratin amino acids

Keratin amino acids

Další názvy: 
Keratinové aminokyseliny

Obecná charakteristika:

  • jsou směsí aminokyselin, které jsou výsledkem úplné hydrolýzy keratinu.
  • keratin je zde rozdělen na aminokyseliny pomocí kyseliny chlorovodíkové
  • po rozpadu keratinu kyselinou chlorovodíkovou se neutralizuje hydroxidem sodným
  • kyselina a báze tvoří sůl, a proto mohou keratinové kyseliny obsahovat vysoký podíl soli 
  • tyto aminokyseliny mají podobu tekutiny či pasty jantarové barvy se slabým zápachem
  • keratin je stavebním prvkem vlasů, chlupů i nehtů
  • v kosmetice se keratin amino acids používají pro své silně hydratační účinky, zejména na vlasy, ale i pokožku
  • pronikají do poškozeného porézního vlasového vlákna a zacelují jej
  • vlasy jsou pak pevnější, lesklejší a hebké

Použití:

  • šampony
  • kondicionéry
  • hydratační krémy
  • tonery
  • tělová mléka


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ